Young pHorever alapcsomag | Supergreens próbacsomag | A supergreens, Young pHorever fogyasztása

Lúgosítás -Ph csoda

Young pHorever lúgosító Super Greens lúgosító SuperGreens termékek Dr Gulyás Tamás cikkei Az elsavasodás tünetei Supergreens és hatása Lúgosító ételek Az új biológia elmélete dr. Robert Young PH csoda könyv Lúgosítás a médiában Kapcsolat

Lugosítás-Savtalanítás 1. - Sejtjeink és környezetük

Testünk 55-70%-a víz. Helyesen úgy tudjuk elképzelni, mint egy halakkal telizsúfolt akváriumot. A halak a sejtek, az akvárium vize pedig a sejtek közötti tér. A halak testében is víz van. Ha a halakat (sejtjeinket) ellátjuk megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékkal, akkor egészségesen képesek működni. Ha minden hal egészséges, akkor elméletileg az egész szervezet is egészséges.

Ha nem jutnak be a megfelelő tápanyagok a szervezetbe, sejtjeink nem képesek az optimális működésre. Ez a sejtek, majd a szervek működészavarához vezet. Az alapvető tápanyagok mind az energiatermeléshez, mind a szöveti elemek, enzimek működéséhez fontos. A normális anyagcsere folyamatokhoz szükségesek a megfelelő mennyiségű és minőségű mikroelemek, vitaminok. Fontos azonban észben tartani, hogy bizonyos mennyiségre mindenből szüksége van mindenféle sejtnek, vannak azonban funkciótól függő igények. Ezen alapulnak a vitaminterápiák, melyekkel megcélozhatók bizonyos kórállapotok.

Van azonban egy másik tényező is, ez pedig a sejtek környezete, az akvárium vize. Ha ennek összetétele nem megfelelő, nem kiegyensúlyozott, akkor a halak nem érzik jól magukat, vagyis a sejtek működését ez is rontja. Ilyen környezetben a sejtek csak fokozott energiatermelés, fokozott tápanyag, vitamin és nyomelem, illetve oxigén ellátottság mellett képesek az optimális működésre. De ha a környezetet is megváltoztatjuk, ez az igény csökkenthető és az optimális működés hamarabb elérhető.

Mit teszünk az aranyhallal, ha látjuk, hogy valami nincs vele rendben? Elvisszük állatorvoshoz, vagy kicseréljük az akvárium vizét? A válasz egyértelmű. Persze a megfelelő tápanyagokat továbbra is meg kell adni neki, éppúgy, mint az oxigént is. Miért is kell kicserélnünk az akvárium vizét? A halak megeszik a táplálékukat, de végtermékeiket az akváriumba ürítik.

Mi a helyzet szervezetünkkel?

Itt a helyzet kissé összetettebb. Nálunk is a sejt közötti térbe jutnak a sejtek anyagcsere termékei. Testünk alapvetően arra van felkészülve, hogy a sejtanyagcsere végtermékeit képes legyen eltávolítani a tüdőn, a bőrön, a vesén és a végbélen keresztül. Azonban egy olyan sejtanyagcseréjét, ami arra a táplálkozásra rendezkedett be évezredeken keresztül, amiben kialakult. És ez a táplálkozás nem a mai párizsis szendvics, és hamburger menü volt. E mellett mi még kívülről is megbombázzuk testünket különböző méreganyagokkal. Említhetjük a kipufogó gázokat, az ipari füstöt, a dohányzást, a növényvédő szerek maradványait, az állatokba kerülő hormonokat, antibiotikumokat, gyógyszereket, a tartósítószereket, az ételszínezékeket, a kozmetikumokba kerülő adalékokat, az ivóvizet és számtalan más tényezőt.

Napjainkban 6000 gyógyszerrel és 3000000 kemikáliával kell képesnek lennie megküzdeni szervezetünknek. Sőt a máj méregtelenítési folyamatai egyes "ártalmatlan" anyagokat aktiválnak, melyek ennek hatására válnak sejt- és szövetkárosítóvá.

Olyan ez, mintha az akváriumba még mérgeket is öntenénk. Ez már önmagában elég lenne ahhoz, hogy ne működjünk optimálisan. Mondhatnánk, hogy már e miatt is jó lenne egy folyamatos méregtelenítés, és rendszeresen alkalmazott böjt. De legalábbis a napi ajánlott folyadékmennyiség vagy annak többszörösének elfogyasztása tiszta víz formájában.

Remélem, ezek alapján érthető, miért olyan fontos az életmódra való odafigyelés.

Dr. Gulyás Tamás


készítette: nimda