Young pHorever alapcsomag | Supergreens próbacsomag | A supergreens, Young pHorever fogyasztása

Lúgosítás -Ph csoda

Young pHorever lúgosító Super Greens lúgosító SuperGreens termékek Dr Gulyás Tamás cikkei Az elsavasodás tünetei Supergreens és hatása Lúgosító ételek Az új biológia elmélete dr. Robert Young PH csoda könyv Lúgosítás a médiában Kapcsolat

Az elsavasodás tünetei

A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY

"Abból a feltevésből indulunk ki, hogy az összes egyensúly közül, amit az emberi test igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a sav-bázis (vagy sav-lúg) egyensúly. A test a végletekig képes elmenni abban az igyekezetében, hogy fenntartsa a megfelelő, enyhén lúgos természetű vért.

Azonban nagyon könnyen és gyakran előfordul az, hogy a testi szövetek elsavasodnak. Ez az egyensúlyhiány káoszhoz vezet, és megnyitja az utat a betegségekhez. Minden betegség és rossz közérzet mögött a testnedvek és szövetek elsavasodása áll. Ugyanis a test kizárólag akkor válik sebezhetővé a kórokozók által, amikor elsavasodott - az egészségesen lúgos kémhatású egyensúlyban a kórokozók nem tudnak megtelepedni. Továbbá, a savak okozzák is a betegségeket. Röviden, a jó egészség feltétele, hogy a testünk sav-bázis egyensúlya megfelelő legyen. Ezt pedig csak a helyes táplálkozás révén lehet elérni.

AZ ELSAVASODÁS FŐBB TÜNETEI:

Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben.

1. FÁRADTSÁG

A fáradtság valószínűleg az elsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza. A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, aminek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen.
Ez akadályozza a sejtek újratermelődését, és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános legyengültség.

2. TÚLSÚLY

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában az elsavasodás következménye. "Az elsavasodott belső környezetnek köszönhetjük azokat a plusz kilókat, amelyeket magunkon hordozunk.
Mit jelent ez?
Védekező manőverként a szervezet zsírsejteket termel,hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, ezzel próbálva megvédeni őket,hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra.
A megoldás? Lúgosítás
Ha úgy étkezünk, hogy a szervezetünk lúgosabb legyen, akkor a szervezetnek nem lesz többé szüksége arra, hogy megtartsa ezeket a zsírrétegeket.

A testsúly-problémák adódhatnak abból is, hogy az élesztő- és más gombák akadályozzák a táplálék emésztését. A kialakuló tápanyaghiányok ténylegesen arra sarkallják a szervezetet, hogy plusz kilókat raktározzon, részben azért, mert mindig éhesek vagyunk. Még gyakoribb, hogy a mikotoxinokkal mérgezett vér a májba áramlik méregtelenítés céljából, és ez a plusz megterhelés akadályozza a májat abban, hogy lebontsa a zsírt és a cukrot.

A felborult egyensúlyú szervezetben létrejött zűrzavar kimeríti a mellékveséket, és az így kialakuló alacsony energiaszint miatt hízunk. A másik várható probléma az anyagcsere sebességét meghatározó pajzsmirigy kimerülése. A cukoréhség, a túlzott étvágy, és az alacsony vércukorszint, mind a káros élesztő- és penészgombák szervezetünkben történő elszaporodásának következményei.

Mindezek a tényezők együttesen megkönnyítik a zsír lerakódását, és megnehezítik a tőle való megszabadulást. Ennek tetejébe rossz emésztés és esetleg depresszió alakul ki, vagy rosszabbodik. Ez mindössze néhány módja annak, ahogy az egyensúlyzavar keltette káosz megnyilvánul."

3, ALLERGIÁK

Az elsavasodott, oxigéntől megfosztott testben lévő méreganyagok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak. Továbbá, a meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak.
Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását - és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

4, SOVÁNYSÁG

Az egészség-spektrum másik végletén, a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását - akár 50%-al. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak.

Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez.
Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások.
Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.
Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ön elkezdheti helyreállítani az egészséget, az egyensúlyt és a harmóniát termékeinkkel. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.
Termékeink oxigenizáló és lúgosító elemeket visznek be a szervezetbe - ezzel segítve azoknak az állapotoknak az egyensúlyba kerülését, amelyek a túlérzékenységhez vezettek. Készítményeink úgy van összeállítva, hogy létfontosságú tápanyagokat és könnyedén emészthető fehérjét juttasson az Ön szervezetébe. Ezek lúgosítanak, energizálnak, és gazdagon tápláló formuláik elkezdik oxigénnel dúsítani testét.

5, CANDIDA ÉS TÁRSAI

"A savas hulladék a testben előkészíti a talajt rengeteg olyan mikroszkopikus nagyságú élőlény számára is, amelyek potenciálisan pusztító hatással lehetnek ránk, kezdve a sort a Candidával.

A Candida egy latin elnevezés, egy élesztőgomba neve, amely az emberi testben él, de igazából egy gombafajta. Az élesztő-, penész- és egyéb gombák növényi egysejtű életformák, amelyek belakják a földet, a vizet és a levegőt egyaránt. Gyakorlatilag mindenhol ott vannak. A Candida például rendszerint az emésztőcsatornában található. Valójában meghalnánk nélküle. Ezzel együtt könnyen előfordul, hogy drasztikusan túlszaporodik, olyan tünetek széles sorát okozva ezzel, amelyek lehetnek bosszantóak, krónikusak, vagy végzetesek. Ez az a probléma, amit a nők úgy ismernek mint hüvelyi gombásodás, illetve szülők is megismerték talán, ha újszülött gyermeküknek volt valaha szájpenésze (ami nem más, mint a torokban szaporodó Candida)."

"...Noha a hagyományos orvostudomány felismeri, hogy ezek, és még egy pár más egészségügyi probléma az élesztő- és egyéb gombák szaporodásából ered, az igazság az, hogy a tipikus amerikai táplálkozás az emberek elsöprő többségénél az élősködők kontrollálatlan szaporodását idézi elő a testükben - és ennek következményei katasztrofálisak lehetnek.

Valójában, a túl sok Candida csak egyike a kis gonosztevőknek. Mikroorganizmusok pestisében élünk, mibe éppúgy beletartoznak a gombák, mint a baktériumok és a vírusok. De ami még ennél is rosszab, hogy nem csak a mikroorganizmusok áldozatai vagyunk, hanem anyagcseréjük mérgező végtermékeié, más néven "mikotoxinoké" és "exotoxinoké" ("miko" = gomba, "exo"= bakteriális, és "toxin" = méreg).

A mikroorganizmusok akkor hozzák létre ezeket a savas méreganyagokat, amikor megemésztik (igazából megerjesztik) a glükózt, a fehérjéket, és a zsírokat - ugyanazokat a tápanyagokat, amiket a testünk energiatermelés céljából igyekszik használni.

A Candida és más mikroorganizmusok a test gyengébb területein élősködnek, azt mérgezik és túl is terhelik. Egy savas környezetben valójában szabad utat kapnak ahhoz, hogy károsítsák a szöveteket és a testi működést. A testünkben található glükózból élnek, ezt használják energiatermelésre, a zsírunkat és a fehérjéinket pedig (még a genetikai anyagunkat, a nukleinsavakat is!) növekedésre és szaporodásra. Ezek az organizmusok szó szerint élve megesznek bennünket! Majd ezt követoen a melléktermékeiket (savakat) bejuttatják a véráramba, valamint a sejtek belsejébe, tovább szennyezve így a rendszert."

"Mindenkinek foglalkoznia kell a mikroorganizmusokkal, akkor is, ha (még) nem érzékeli önmagán a túlszaporodás külső jeleit. Ez azért van, mert a túlszaporodás két fázisban történik meg. Az első, kezdeti növekedési fázisban ezek a mikroformák kis kolóniákban szaporodnak, és bár többnyire láthatóak a vérben, valószínűleg nem észlelhetők még fizikai tünetekből. A második, akut vagy krónikus tüneti fázisban nyilvánvalóvá válnak a kellemetlen tünetek és komplikációk. Ekkor már elég erősen panaszkodik a test, figyelmeztető jelzéseket küld és segítségért kiált. A túlszaporodás második fázisa történhet viszonylag hirtelen, de eltarthat évekig is, amíg megtörténik.

Még ebben a második, súlyosabb állapotban is mindössze annyi kell az állapot visszafordításához, hogy egy olyan belső környezetet kell létrehozni a testben, amelyik nem támogatja a mikroorganizmusokat. Ehhez csupán arra van szükség, hogy egyensúlyi állapotba hozzuk a vér és a szövetek pH-ját, étrend-kiegészítőkkel és egy olyan lúgosító diétával, mint amilyet a későbbi fejezetekben részletezünk. Természetesen, jobb lenne még az elején megfogni őket, mielőtt a helyzet elfajul, ezért van, hogy mindenkire jó hatással lehet ez a program. "

A MIKROORGANIZMUSOK FELADATA

"A szervezet elsavasodása és a mikroorganizmusok elszaporodása teljesen természetes és rendben lévő folyamat, az élet véget érésekor. A szervezet a halál után automatikusan savassá válik. Amint a test megszűnik lélegezni, az oxigénszint természetesen lecsökken, ezzel anaerob ("oxigénmentes") környezetet teremtve a mikroorganizmusok szaporodásához (az általuk kedvelt savasság mellett).

Ezután ezek a kis gazfickók munkához látnak. Az egyik nagy feladatuk, hogy a test halála után fő "temetkezési vállalkozóként" működjenek, és pontosan ez az oka annak, hogy jelen vannak az emberi szervezetben. Ezek a mikotoxinok azért vannak ott, hogy elbontsák a holttestünket.

A mikroorganizmusok és toxinjaik jelenlétének oka, hogy a legegyszerűbb alkotórészeinkre - mikrozimákra - bontsanak minket. A biológusok ezt karbon-ciklusnak hívják. Szó szerint ezt jelenti a "porból lettünk, porrá leszünk" idézet. Kevésbé technikai vagy költői megfogalmazásban: Ezek azok, amelyek elrothasztják holttestünket.

Amikor a mikroorganizmusok túlszaporodnak a túlságosan elsavasodott élő szervezetben, ez a folyamat idő előtt beindul. Az élesztő-és egyéb gombák már életünk során megkezdik tevékenységüket. Valójában belülről rothadunk. Erjedünk. Penészedünk. Választhat tetszése szerint!

Ne feledjük azonban, hogy magukban a mikroorganizmusokban semmi rossz nincs. Sőt, ezek valójában jók. A szervezetben lévő sejteknek folyamatosan le kell bomlaniuk és meg kell újulniuk ahhoz, hogy a test egészséges és életerős maradjon. A mikroorganizmusok feladata az újrafeldolgozás, így a hulladék nem halmozódik fel."

A KIÚT

"A lényeg: ez a program meghosszabbítja az életét, és új életminőséget tesz lehetővé. Garantálom, hogy azonnali javulást fog tapasztalni.

Megnövekszik az energiaszintje, javul szellemi és koncentrációs képessége, erősebbé válik, javul az állóképessége, és úgy szabadul majd meg a fölösleges zsírtól, hogy közben az izmai erősödnek. Csillogó szeme és tiszta, szép bőre lesz. Jobban fog kinézni. Jobb lesz a sportteljesítménye. Az egész test működése hatékonyabbá válik.

Bármilyen egészségügyi problémája volt, az javulni fog, és minden valószínűség szerint egyszer csak elpárolog. Röviden, visszanyeri mindazt a könnyű, erőfeszítés nélküli, energiával teli állapotot és jó közérzetet, amit elveszített a gyerekkorral.

Azzal a gyógyulással, teljességgel, megfiatalodással, amit ez a program magával hoz, Ön megtapasztalhatja - talán életében először - a vibráló, kicsattanó egészséget.

Folyamatosan, újra és újra tanúi vagyunk azok örömének, megkönnyebbülésének és megújult lelkiállapotának, akik éveken át tartó sikertelenség után végre le tudtak fogyni, akiknek  a bőre kitisztult, viszketése megszűnt, energiája visszatért.
Gyakran kapunk hírt emberektől, akik több hónapnyi vagy évnyi munkaképtelenség után újra dolgozni kezdtek, azoktól, akiknek elmúlt az allergiája, vagy akik meggyógyultak egy-egy fertőzésből. Olyan emberektől, akik újra jól vannak, egészségesek és energikusak."


készítette: nimda