Young pHorever alapcsomag | Supergreens próbacsomag | A supergreens, Young pHorever fogyasztása

Lúgosítás -Ph csoda

Young pHorever lúgosító Super Greens lúgosító SuperGreens termékek Dr Gulyás Tamás cikkei Az elsavasodás tünetei Supergreens és hatása Lúgosító ételek Az új biológia elmélete dr. Robert Young PH csoda könyv Lúgosítás a médiában Kapcsolat

Lugosítás-Savtalanítás 4. - Milyen savas a testünk?

savas ételA testünk alapvetően lúgos. A szöveti nedvek pH-ja 7,4 körül mozog. Mi a vér pH-ját szoktuk mérni, azonban ez az, amit a szervezet bármi áron megpróbál szinten tartani. Épp ezért csak igen kóros állapotokban változik meg (ekkor kerül valaki az intenzív osztályra, eltekintve egy-két speciális betegségtől). A szöveti nedvek pH-ját azonban nem tudjuk ilyen jól mérni.

Az alapvetően lúgos szervezet anyagcsere folyamatai azonban inkább savas végtermékeket hoznak létre. Szerencsére a természet okos, és amikor genetikailag kialakultunk, akkor megalkotta a savak eltávolításához szükséges mechanizmusokat. Igen ám, de akkor még más volt a táplálkozásunk. Bázikus (lúgos) étrenden éltünk.

A bázikus étrend

A táplálékok a bélrendszerben megemésztődnek, felszívódnak, eljutnak a sejtekhez, majd bennük alkotó elemeikre bomlanak, hogy energiához, illetve életfontos anyagokhoz jussanak. Egy táplálék savas vagy lúgos jellege azt jelenti, hogy a lebomlása során keletkező végtermékek inkább savasak, vagy inkább lúgosak.

étel A zsírok semlegesek, a zöldségfélék, magvak lúgosítanak, a húsok, finomított szénhidrátok, magas cukortartalmú gyümölcsök, üdítők, tejtermékek pedig savasítanak.

Nem az a lényeg, hogy a táplálék savas vagy lúgos, hanem, hogy a végterméke milyen. Például a citrom savanyú, de lúgosít.

Ha végiggondoljuk, hogy a mai táplálkozásunk főként miből áll, nem nehéz kitalálni, hogy nagy része savasító.

A helyes arány 80% lúgosító, 20% savasító táplálék lenne (erre volt berendezkedve a szervezet évezredeken keresztül), de napjainkban pont fordítva van. És nem beszéltünk az autók kipufogó gázáról, a táplálékba jutó savas esőkről a háttérsugárzás savasító hatásairól.

Ezzel a savterheléssel szervezetünk már nem is olyan könnyen birkózik meg. Ezt legjobban a reggeli vizeletünk pH-ja mutatja. A vizelet pH ja lehet savas is és lúgos is. Mégis több, mint 90%-unknak savas. A helyes tartomány 6,8-7,5 között lenne. De annyira túl vagyunk terhelve savakkal, hogy több megy be mint ami ki, így vesénk állandóan azzal van elfoglalva, hogy kihajtsa. Ha nem így lenne, akkor egy mai laborban egy napon elvégzett vizeletvizsgálatok 7-köröli átlagos pH-t mutatnának. De ez nem így van.

savas hatás méréseHogyan mérhetjük?

A vizelet vagy nyál pH (többszöri mérést is figyelembe véve) mutatja meg pontosabban, hogy mennyire van a szervezetünk elsavasodva. Ennek egy komplexebb formája a Beta-teszt, ami vér pH-t és ionokat is mér a fentiek mellett.

Pontosabb képet egy friss vércsepp analízis vizsgálat tud mutatni, mely közvetett jeleket mutat, mivel a savasodás következményeit mutatja meg. Épp ezért jobban is megmutatja mennyire komoly a probléma.

Fellelhető még az ESG (Elektro Szomatogramm) is, mely egy elektro fiziológiai mérés. Az eredményeket számítógép is értékeli, és lehetséges diagnózisokat is megad, ez azonban veszélyeket is rejt magában.

Dr. Gulyás Tamás


készítette: nimda