Young pHorever alapcsomag | Supergreens próbacsomag | A supergreens, Young pHorever fogyasztása

Lúgosítás -Ph csoda

Young pHorever lúgosító Super Greens lúgosító SuperGreens termékek Dr Gulyás Tamás cikkei Az elsavasodás tünetei Supergreens és hatása Lúgosító ételek Az új biológia elmélete dr. Robert Young PH csoda könyv Lúgosítás a médiában Kapcsolat

Lugosítás-Savtalanítás 7. - Hogyan lúgosítsunk?

Az előző cikkekben sokat írtam az elsavasodásról és annak hatásairól. Most a megoldásról szeretnék inkább beszélni.

Az elsavasodás különböző problémákat okoz mind a savak direkt károsító hatása, mind pedig a savas környezetben elszaporodó kórokozók miatt.

pohár vízHogy ezt a ciklust helyreállítsuk, a legfontosabb lépés a savtalanítás és a hidratálás. "A szervezet savraktárai" című cikkben egy hasonlatot említettünk a váratlan vendégekkel kapcsolatban. Váratlan vendégek érkezése esetén gyors látszat rendet teremtünk otthonunkban. Most képzeljük el, hogy elmentek a vendégek. A rendetlenség fokozatosan újra megmutatkozik, ahogy a rejtekhelyekről előkerülnek a "szennyes" dolgok.

Ha túl gyorsan lúgosítjuk szervezetünket, az elraktározott savak előjönnek újabb panaszokat okozva. Ezért nem elég csak lúgosítani, ezért kell hidrálni is. Tehát a savtalanítás mellett igen sok folyadékot kell fogyasztani, legalább egy litert 20 testsúlykilónként. (pl.: egy 70kg-s embernek 3,5 litert).

Hogyan savtalanítsunk?

Kurt Tepperwein: Savtalanítás a fiatalság forrása című könyvében megadja a Sanders por (bázikus por) receptjét. Ennek hatása, hogy sok ásványi anyagot és bikarbonát iont tartalmaznak, melyek direkt lúgosító hatásúak. Kaphatók másfajta bázikus porok is, de azok bikarbonát helyett citrátot tartalmaznak, ami nem olyan előnyös.

zöldségekA szervetlen bázikus készítményekkel jó hatást lehet elérni, de sokszor nem elégségesek. Azonban használatukat sem vetném el, mert egy lúgosító diétát jól kiegészítenek.

Igazi savtalanítást olyan zöldségek fokozott bevitelével érhetünk el, amik maguk is lúgosítanak, bár komolyabb probléma esetén napi egy-két kilóra is szükség lehet.

Azonban ha valaki törekszik arra, hogy minél több nyers, friss zöldséget egyen és minimum a fent említett mennyiségű folyadékot elfogyasztja, meg tudja állítani az egyensúlyzavar ciklusát. Bizonyos kórállapotok esetén ezzel a romlás elkerülhető, de a folyamat visszafordításához többre is szükség van.

Tehát csak életmóddal, vagy csak készítmények fogyasztásával nem jutunk előbbre. A kettő együtt vezethet tartós eredményre. A jó hír az, hogy a szervezet tudja mi a jó, főleg ha megmutatjuk neki. A dolog érdekességes, hogy a savtalanítás megkezdését követően a szervezet kezdi megváltoztatni az igényeit.

csoki, kakaó szívA lúgosító diéta és a lúgosító készítmények fogyasztása által más dolgokat kezd kívánni a szervezetünk. Van aki a húst, van aki az édességet, van aki a kávét és van aki a dohányzást hagyja el, vagy csökkenti lényegesen az elfogyasztott mennyiségeket, úgy, hogy ez nem megerőltető számára.Életmód és készítmények

apa és fia biciklizikAz életmódi elemeket már részben említettük. A legfontosabb a magas ásványi anyag tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, amik lehetőleg nem magas cukortartalmúak. Mellette a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, ami valljuk be nem erősségünk.

Pedig sokszor amikor kívánunk valamit, akkor nem is éhesek vagyunk, hanem szomjasak. Így jó tanács, hogy ha a főétkezések között megéhezünk, igyunk meg egy pohár tiszta vizet és ha 5-10 perc múlva még mindig éhesek vagyunk, akkor kapjunk be valami lúgosítót.

A mozgás ugyanúgy része a helyes (és a lúgosító) életmódnak. A nem megerőltető, de rendszeres mozgás ugyanis fokozza a keringést, mely által a lerakódott mérgek, savak könnyebben tudnak ürülni.

E mellett fokozódik a szövetek oxigén ellátása is, mely igen fontos tényező. Oxigén nélkül ugyanis sejtjeink is erjesztésre térnek át, ami energiapazarló és savakat termel, nevezetesen tejsavat.

FitLine restorateJó ásványi anyag forrás, és lúgosító hatással bír a Fit Line Restorate nevű készítmény. Sok vásárlónk jelezte, hogy gyomorsav problémái gyorsan rendeződtek hatására.

A fent említett eredeti Sanders só, hamarosan tabletta formájában is kapható lesz weboldalunkon.

Ha olvasónk kutakodik a témában hamar rátalál az Innerlight termékcsaládra is, complete valuemelynek készítményei saját tapasztalataink alapján is igen hatásosak a lúgosítás szempontjából. Ezek alapját egy 49 biotermesztésű zöldségből álló koncentrátum adja, melyek erős lúgosító hatásuk mellett számtalan növényi összetevővel (falavoniodok, karotenoidok, vitaminok, nyomelemek) látják el a fogyasztót.

Dr. Gulyás Tamás


készítette: nimda