Young pHorever alapcsomag | Supergreens próbacsomag | A supergreens, Young pHorever fogyasztása

Lúgosítás -Ph csoda

Young pHorever lúgosító Super Greens lúgosító SuperGreens termékek Dr Gulyás Tamás cikkei Az elsavasodás tünetei Supergreens és hatása Lúgosító ételek Az új biológia elmélete dr. Robert Young PH csoda könyv Lúgosítás a médiában Kapcsolat

Lugosítás-Savtalanítás 5. - A szervezet savraktárai

szekrényHa van egy átlagos kis rendetlenség otthon és hirtelen váratlan vendég állít be, mit csinálunk? Megpróbáljuk eltüntetni az elöl levő ruhát, papírokat, mosatlant stb. Ajánlott helyek: kamra, szekrény alja, polc, kanapé alja stb. A szervezet is megteszi ezt. Ha a vér pH-ját megnézzük, az 7,4 körül mozog. Nehogy már a "vendégek" meglássák, hogy baj van! Ezért írtuk korábban, hogy ez a mérés nem ad igazi információt a szervezet valódi elsavasodásáról. Akkor a szervezetnek hol a sufnija, az ágy alja stb.?

Ez mindenkinél más. Itt jön be a genetika, az öröklött hajlam. Nem a betegséget örököljük, hanem szervezetünk gyenge pontjait. Azokat a helyeket, ahol a savak könnyebben megbetegítenek.

Az egyik legjobb hely a zsírszövet (még a sovány embereknél is, bár ott igen korlátozott ez a kapacitás). Ki gondolta volna, hogy a mai savasító étrend az oka a mai elhízott társadalmunknak? A zsírsejtek nem osztódnak, de képesek igen nagyra nőni! Felveszik a savat, és még több zsírt, hogy semlegesítsék, így növeljük a zsírpárnákat. Az elhízás fő oka tehát a savak lerakódása a zsírszövetben. Persze a zsír energiát is tárol és az anyagcsere minősége sem hagyható figyelmen kívül, azonban a megfelelő lúgosítás hatására az anyagcsere is javul.

szívA hagyományos fogyókúrák során is csökken a zsírsejtek mérete, azonban elő jönnek a savak, és ha nem hajtjuk ki azokat megfelelő módon, a diéta végén a szervezet, mint az őrült, próbálja visszapakolni őket. Eredmény visszaugró kilogrammok. Közben pedig rossz közérzet a savak miatt.

Mint fentebb említettem vannak a szervezetnek más gyenge pontjai is. Ha ez történetesen az erek fala, elérkezünk a magas vérnyomáshoz és az érrendszeri betegségekhez. A sav ugyanis meggyengíti az érfal kötőszövetét, erre válaszul lerakódik a koleszterin. A koleszterin lerakódás valójában egy javító mechanizmus.

A savak - és más toxinok is - lerakódhatnak a legkülönfélébb szövetekbe, szervekbe. Ha a szemlencsébe rakódnak, szürkehályog alakul ki. Ha a retinába, makula degeneráció. Ha a hasnyálmirigybe, gyulladások, cukorbetegség. Ha a hormontermelő szervekbe, hormonális zavarok. Ha az idegszövetbe, memória zavarok, idegrendszeri betegségek. stb. stb. stb.

A sort folytathatnánk és részben igazunk is lenne, de persze ezek a példák további magyarázatra is szorulnak (pl. nem beszéltem a lerakódások hatására létrejövő bonyolult immun folyamatokról sem).

Nem feltétlen kell lerakódni a savaknak, közömbösítődhetnek is. Megfelelő anyagokat kell kioldani pl. a csontszövetből, így könnyen eljuthatunk a csontritkuláshoz is.

A fenti példákat csak azért említettem, mert ezekben a betegségekben már láttam javulást, gyógyulást lúgosítás hatására. Sokan hagyták már el különböző gyógyszereiket és azóta sincs szükségük rá.

Dr. Gulyás Tamás


készítette: nimda